Engagerende fremlæggelser

TodaysMeet er et virtuelt rum, hvor eleverne kan skrive kommentarer løbende - f.eks. i løbet af præsentationer og oplæg. Brug det til at samle spørgsmål og kommentarer lige, når de dukker op og få mere og bedre feedback på fremlæggelserne.
Fag: Dansk
Klassetrin: 7.-10. klasse
Tidsforløb: 1 lektion
Udarbejdet af:
Senest opdateret:
30. november 2011

Intro til opgaven

Opgaven går ud på at engagere eleverne i klassens fremlæggelser. Det er nemt at glide hen i egne tanker, når andre står ved tavlen og fremlægger, men hvis man løbende kan stille sine spørgsmål og kommentere på fremlæggelsen, kan det fange og holde interessen.

Ved at anvende TodaysMeet under en fremlæggelse, kan man netop stille sine spørgsmål, så snart de dukker op, og oplægsholderen kan enten vælge at besvare spørgsmålene løbende eller tage dem alle efterfølgende. På den måde, glemmer man ikke sine spørgsmål, oplægsholderen får bedre feedback på sin fremlæggelse og der sikres en god opsamling. Selve det at fremlægge kan også forbedres, da kommentarer omkring selve fremlæggelsen også kan indgå. Måske vil elever, som ellers ikke har lyst til at sige så meget på klassen, få lyst til at skrive en kommentar eller et spørgsmål, når de ikke skal sige noget foran hele klassen.

Hvis der er mulighed for det, så hav eventuelt jeres TodaysMeet-rum vist på Smartboard eller projektor, mens I laver fremlæggelsen.


Redskaber, der skal bruges

TodaysMeet

http://www.todaysmeet.com/

På TodaysMeet kan I oprette et online rum, hvor klassen kan kommentere på undervisning, præsentationer eller projektfoløb, mens det foregår. Brug det ved fremlæggelser og til at kommunikere i løbet af projektugen.

Gå til guiden

Klar, parat, start!

  1. Find det TodaysMeet-rum, som din lærer har oprettet. Skriv dit navn og tilføj dig selv til rummet. Du kan nu kommentere i jeres fælles rum.

  2. Når fremlæggelsen går i gang, skal du sørge for at lytte godt efter, så du kan lave konstruktive kommentarer eller stille relevante spørgsmål undervejs. Når der dukker et spørgsmål eller en kommentar op, skriver du det i jeres rum.

  3. I løbet af fremlæggelsen skal du skrive mindst én kommentar eller ét spørgsmål. Hvis du ikke har noget at spørge om, kan du eventuelt kommentere på, hvordan du synes fremlæggelsen gik, og hvad der var godt eller skidt.

  4. Til sidst skal alle spørgsmål fra jeres rum besvares af dem som har fremlagt.


Allerede færdig?

Hvis I har mere tid, kan I tage en snak om, hvordan I kan lave bedre fremlæggelser på baggrund af kommentarerne.

Forberedelse

  1. Opret et rum på TodaysMeet til undervisningen. Det tager 3 minutter, så du kan sagtens gøre det på dagen. Se hvordan i guiden til TodaysMeet. Giv eleverne navnet på rummet - så er I klar.