Sprichst du Deutsch?

Så er der tysk på tapetet! Brug de digitale redskaber til at lære og lege med sproget og lav en fælles digital hukommelse, så I ikke har glemt det hele, når eksamen står for døren.

De digitale redskaber er supergode i sprogfagene, og her får alle jer tysklærere en række dugfriske opgaver lige til at bruge i undervisningen.

Start evt. med at lave en fælles klasseblog til tysk, hvor I kan samle resultaterne fra alle opgaverne. På den måde får I en fælles hukommelse, som eleverne kan vende tilbage til - f.eks. lige før eksamen. Opgaverne kommer vidt omkring - fra leg over tyske remser, plakat- og tegneserieproduktion og analyse af samtidskunst. Værsgo'...

 

Kunst i Berlin

Den tyske kunstner Birgit Kinder samler både humor og historie i det kendte værk med trabanten i centrum. Brug internettet til at rykke lidt tættere på Berlin i tysktimerne.
 

Aus bei mit nach...

Det tyske sprog er fyldt med regler - så der er mere end nok at huske på. I denne opgave bruger eleverne digitale redskaber til at hjælpe hinanden med at huske alle reglerne.
 

20 spørgsmål til professoren

Mesterånden Akinator kan gætte, hvem du tænker på! Lad eleverne øve deres tyskkundskaber med Akinator, der ud fra 20 spørgsmål skal gætte den person, som eleverne har i tankerne.
 

Hverdagen som tegneserie

Med ToonDoo kan eleverne lave deres egne tegneserier. I denne opgave skal eleverne lave tyske tegneserier om deres hverdag. Ved hjælp af ToonDoo kan man sammensætte figurer, baggrunde, små finurlige billeder og tekst.
 

Bauhaus

Bauhaus er også noget helt andet end et byggemarked! Undersøg Bauhaus-traditionens produktdesign, arkitektur og grafisk design i tysk. Eleverne samler det hele på en blog og bruger Bauhaus-typografien til design af både blog og en Glogster-plakat.


 

15. december 2011    Undervisningen
Del blogindlæg:
Synes godt om: