Skattejagt

Så kan I godt finde træben og gps frem! Vi skal på skattejagt bag skolen, i hele verden og i fantasien. Ved hjælp af spændende digitale redskaber finder vi frem til skatten.

Vidste du, at der ligger rigtige skatte gemt lige udenfor skolens hoveddør? Har dine elever prøvet at flyve hen over verden og se de største kulturskatte i 3D med Google Earth?

Alle elsker skattejagt og eventyr! Derfor har vi lavet en håndfuld opgaver og et par nye redskabsguides, der med garanti vil sætte gang i guldfeberen blandt dine elever.

Velkommen til en verden af skatte, fantasi og virkelige vidundere! Dem, der leger mest, lærer mest!

Opgaver

Natur/teknik 4.-6. klasse: Tag på skattejagt med gps!  

Brug elevernes mobiltelefoner eller skolens gps’ere til at tage på skattejagt i natur/teknik. Opgaven handler om navigation, som bliver både sjovt, udfordrende og spændende med geocaching.com, der anvendes af skattejægere i alle aldre over hele verden.

Dansk 7.-10- klasse: Skriv en robinsonade

Tag dine elever med på eventyr og og lad dem prøve kræfter med robinsonade-skrivning. Eleverne arbejder med historieopbygning, persongallerier og fantasi, mens historierne folder sig ud i bloggen.

Historie 7.-10. klasse: Gestapo og gps - på skattejagt i historie

Flyt historieundervisning ud af klasselokalet med geocaching. Lad eleverne lede efter skatte, der er forbundet til et stykke Danmarkshistorie og dele deres egen viden om stedet i logbogen til næste geocacher. Skattene findes ved hjælp af gps og ledetråde.

Geografi 7.-10. klasse: Gå på skattejagt i hele verden

Find kulturelle skatte fra hele verden, uden at betale flybilletten. I denne opgave udforsker og undersøger eleverne forskellige dele af verden, og indhenter informationer fra de steder de besøger via Google Earth.

Idræt 7.-10. klasse: På taljagt med gps

Lav et orienteringsløb til dine elever med Google Earth og lad eleverne finde poster med gps. Denne opgave kombinerer idræt og matematik, så både krop og hjerne får noget at bestille.
 

 

Redskaber

Geocahing

Med Geocaching.com kan I tage på skattejagt i den virkelige verden lige udefor. I kan finde 'caches' med gps i geografi- eller idrætsundervisningen eller lægge skatte ud til hinanden på lokalhistoriske steder som en del af historieundervisningen.

Google Earth

Med få klik giver Google Earth geografiske og kulturelle informationer fra hele verden. Udforsk verden i 3D og find billeder og informationer om forskellige lokationer og kulturelle attraktioner direkte på kortet.

 

Har du en skat gemt i skuffen?

Så del din opgaveidé med dine kollegaer her på Fremtidslaboratoriet. Hvert kvartal vælger vi den bedste opgaveidé og forfatteren belønnes med et besøg af Fremtidslaboratoriet i klassen – enten med Roadlab eller en digital workshop. Eneste krav er, at eleverne selvfølgelig skal anvende mindst ét digitalt redskab til at løse opgaven. Vi bruger alle idéer – enten som inspiration eller som en færdig opgave her på siden. 

Indsend din idé her

27. september 2011    Undervisningen
Del blogindlæg:
Synes godt om: