Ideer, der hjælper

Under overskriften Low Tech - High Impact kastede 10.000 spejdere i sommeren 2011 sig over børns problemer i den 3. verden. Prøv selv at løse rigtige problemer i din klasse.

Life Straw, en dansk opfindelse udviklet af virksomheden Vestergaard Frandsen, er et godt eksempel på en god idé, der hjælper mennesker i den 3. verden. Med et Life Straw er det muligt at sikre rent drikkevand til børn og voksne, der fx er afhængige af vand fra floden i landsbyen.

Nu har I også mulighed for at skabe ideer, der hjælper. Vi har lavet opgaverne for jer og kombineret med digitale redskaber, så det er nemt at komme i gang. Brug eventuelt opgaverne til en temauge på skolen.

Dine elever har masser af innovationsevne med hjemmefra. De lader sig ikke stoppe af et "plejer" og tænker ofte helt nyt og utraditionelt. Dét er der brug for i den 3. verden. Vi har samlet en lang række opgaver, der på den ene eller anden måde beskæftiger sig med velgørende innovation - ideer, der hjælper. 

Alle opgaver er udviklet i et samarbejde mellem FDF, Folkekirkens Nødhjælp, Innovation Lab og en lang række virksomheder i Danmark. De tager udgangspunkt i helt konkrete udfordringer for børn rundt omkring i verden. Børn, der lever et noget anderledes liv end børn her i Danmark. Alle opgaver handler om innovation og idéudvikling og løses i forskellige fag. I opgaverne skal eleverne arbejde med digitale redskaber som IfItWereMyHome og Wordpress.

Lossepladsen

Naomi bor på en losseplads i Tegucicalpa i Honduras og vil gerne gå i skole. En lærer kommer forbi en gang om ugen, men desværre har han ingen undervisningsmaterialer med. Lav undervisningsmaterialer til de børn, der bor på lossepladsen.

Simon har sukkersyge

Simon er 13 år og bor i en fattig landsby i Tanzania. Han har desværre fået sukkersyge og har brug for at opbevare sin insulin køligt. Hjælp Simon med en løsning, der kan opbevare insulinen så køligt som muligt, så længe som muligt. 

Oversvømmelse i Bangladesh

Hvert år i regntiden bliver Bangladesh ramt af massive oversvømmelser og ofte bliver husene skyllet væk af vandmasserne. Familien Nuakhalis hjem er skyllet bort og I skal hjælpe dem med at komme i sikkerhed. 

Lys til lektier

Simon er 12 år gammel og bor i en landsby i Uganda. Han går i skole og efter skole hjælper han sin far i marken. Når Simon kommer hjem er det mørkt og han mangler lys til lektielæsning. Hjælp Simon med at få lys, så han kan læse lektier om aftenen. 

Flyt vand

Familien Ubuntu bor i en landsby i Zambia, men de mangler rent drikkevand. Nu har de endelig fået en brønd i landsby, men de mangler et system til at pumpe vandet op fra brønden. Hjælp familien med et pumpesystem, så de kan få rent drikkevand. 

Hold geden tør

Belg Mamo bor i Uganda. Han har fået en ged af Folkekirkens Nødhjælp og kan nu give sine børn mælk. Hjælp Belg Mamo med at bygge et gedehus, så geden ikke bliver syg i regntiden.

Rose og markedspladsen

Rose har sin egen køkkenhave i Zambia og sælger grøntsagerne i nabobyen. Hjælp Rose med at komme hurtigt til markedet, så hun kan få en god plads og dermed en god pris.

 

 

 

 

 

 

 

25. january 2012    Undervisningen
Del blogindlæg:
Synes godt om: