Fremtiden er i morgen - prøv den i dag!

Robotter, matematikfilm og Wii... Kom - lad os tage de teknologiske briller på og kigge ind i fremtidens skole.

Vi har givet fremtidens teknologier et spin, så nu er der en håndfuld nyt materiale til alle jer. Bliv inspireret til at integrere Wii-spil i undervisningen, lav film omkring regnemåder i matematik og kreér flotte online plakater om fremtidens teknologier.

 

 

 

 

Blog: Wii i undervisningen

Skal Wii-spillene kun bruges efter skole i SFO’en? Nej, selvfølgelig kan du også bruge Wii i undervisningen.

Matematik, 4.-6. klasse: Forklar matematikken med Animoto-film

Hvordan ganger og dividerer man? Lad eleverne lave små film af billeder, tekst og evt. video med Animoto, hvor de hjælper hinanden på vej med matematikken.

Fysik/kemi, 7.-10. klasse: Robotter i hverdagen

Er robotter kun legetøj? I denne opgave skal eleverne undersøge, hvad robotter og robotteknologi er og finde eksempler på anvendt robotteknologi fra hele verden. Og hvad med de etiske overvejelser, når robotterne inviteres ind i vores hverdag?

Engelsk 4.-6. klasse: Lav plakater om fremtidens teknologier

Med Glogster kan man lave online plakater, der kombinerer medier og udtryksformer. I denne opgave skal eleverne researche, tænke kreativt og sammensætte en flot plakat omkring et teknologisk område, som kommer til at præge vores liv i fremtiden.

 

Har du en idé?

Har du en idé til, hvordan man kan inddrage Google Earth eller gps i undervisningen? Så del din opgaveidé med dine kollegaer her på Fremtidslaboratoriet. Hvert kvartal vælger vi den bedste opgaveidé og forfatteren belønnes med et besøg af Fremtidslaboratoriet i klassen – enten med Roadlab eller en digital workshop. Se mere og del din idé her.

 

11. october 2011    Undervisningen
Del blogindlæg:
Synes godt om: