Få Fremtidslaboratoriet med i årsplanen

Fremtidslaboratoriet kan nemt inddrages i din undervisning, selvom du allerede er godt i gang med det nye skoleår.

Scor points hos dine elever og vær den seje lærer, der bruger f.eks. YouTube, Storyjumper eller Prezi i dine timer. Eleverne synes det er sjovt og dét engagerer dem i undervisningen på en værdifuld måde.

1-2-3 – så er timerne forberedt
Digitale redskaber, bookmarkings og podcasts kan lyde helt kinesisk – derfor er vores største ambition at gøre det let og sjovt. Både at lære redskaberne at kende og inddrage dem i undervisningen.

Så, når du i aften sidder og forbereder dig og har brug for nye og gode idéer til opgaver, må du lige smutte her forbi. Søg på dit fag og klassetrin og du vil få en række færdige opgaver at vælge imellem. Opgaverne handler om alt fra essays i danskundervisningen til udvikling af prototyper i fysik.

Er du god til at finde på opgaver?
Måske har du allerede brugt alle opgaverne til din klasse. Så kan du søge i de digitale redskaber og blive inspireret til selv at finde på opgaver til dine elever. Måske har du hørt om blogging og er interesseret i at finde opgaver, hvor man bruger blogging. Gå ind under ’Redskaber’, vælg blogging og se, hvordan Wordpress fungerer. Har du selv en god idé til en opgave eller måske endda flere forløb med inddragelse af digitale redskaber i skuffen? Del dem med os andre! Send en mail til redaktionen, info@fremtidslaboratoriet.dk, så sørger vi for at opgaverne kommer med på siden, og dine kollegaer får glæde af din opfindsomhed.

Skab fremtidens skole – bliv Fremtidslaborant
Fremtidslaboratoriet.dk er udviklet i tæt samarbejde med lærere, lærerstuderende og elever. Vi fortsætter og udvider det tætte og uvurdérlige samarbejde. Alle lærere og lærerstuderende, der tager del i udviklingen af siden her, og dermed fremtidens skole, kalder vi Fremtidslaboranter. Der er lige nu 3 gratis workshops i kalenderen i 2011/2012 for dem, der har lyst til at prøve kræfter med at udvikle undervisningsmateriale.

Fremtidslaboratoriet er en gave – giv den videre
Siden her er en gave til alle lærere, nye såvel som erfarne. Du er velkommen til at bruge alt indhold på Fremtidslaboratoriet.dk og fortæl gerne kolleger og venner om siden. Anbefal f.eks. dine kollegaer opgaver og redskaber, som dine elever har taget godt imod.

Hvorfor en gave?
Vi på redaktionen er en del af Innovation Lab og arbejder det bedste vi kan, for at lave et uundværligt site og nogle fantastiske workshops til skolerne. Lego, Vestas og Billund Kommune financierer projektet, da de har en vision om, at tage aktivt del i udviklingen af fremtidens folkeskole. Dérfor kan projektet her lade sig gøre. Vi har dog stadig brug for flere samarbejdspartnere, så meld jer endelig på banen, hvis I også vil tage del i skolernes fremtid.

14. august 2011    Undervisningen
Del blogindlæg:
Synes godt om: