Digital billedkunst

Så er der masser af inspiration klar til alle jer, der gerne vil inddrage digitale muligheder og formater i billedkunsttimerne.

Der er masser af muligheder for at bruge computeren, tablets ( f.eks. iPads) eller smartphones i billedkunst. I Fælles mål for faget billedkunst fremhæves bl.a. mulighederne for digital billedbehandling i arbejdet med f.eks. sampling og layers. Men hvordan kommer man lige i gang - måske lyder det helt kinesisk - sampling og layers?!

Vi har lavet en god håndfuld opgaver, hvor I får rig mulighed for at arbejde med netop sampling, layers, digitale præsentationer og interaktive plakater, bruge kunsten og billedet som kommunikationsmiddel, forholde jer til fortolkninger af et værk og sidst, men ikke mindst, selv fremstille værker i samarbejde med andre.

Alle opgaver er udviklet i samarbejde med en billedkunstlærer.

Mal bare ovenpå!

Asger Jorn gjorde dét! Per Kirkeby gør det! Maler oven på andres malerier og skaber nye, ironiske og humoristiske malerier. Lad dine elever prøve selv med Sumo Paint!

Me draw on iPad

Brug skolens iPads til at skabe digital kunst. Del klassens værker med familie og venner ved at linke til klassens billedkunst-blog. Tag fint tøj på og hold fernisering både i klassen og på nettet! (Har I ikke adgang til iPads, kan I sagtens bruge almindelige computere.)

Hit med kunsthistorien!

Tate Museum i London har reserveret et hjørne til børn og deres kunsthistorier. Brug kunsten til at få elevernes egne kunsthistorier frem og del dem med resten af verden. I kan oprette jeres egen kunstblog eller dele hos Tate Kids.

En giftig Glogster

Rød fluesvamp er uden tvivl verdens smukkeste svamp - og Smølferne bor dér! Lad eleverne kréere interaktive plakater med dette smukke motiv og eksperimentere med at kombinere billede, komplementære farver, tekst og lyd i Glogster. 

Land Art

Land Art er kunst skabt med og i naturen. I denne opgave skal eleverne finde masser af inspirerende og overraskende eksempler på Land Art på nettet. Herefter skal I selv igang med at skabe kunst i naturen og lave en online udstilling af jeres eget Land Art.

Opfind en iMobot

iMobot er et robotmodul, der kan sammensættes på utallige måder og blive til lige præcis den robot, du har brug for. I denne opgave skal eleverne bruge deres fantasi og tegne og fortælle om deres egen robot i billedkunst.

 

Ekstra: Har I 10 minutter inden frikvarteret, så prøv spillene på Statens Museum for Kunsts hjemmeside

 

08. november 2011    Undervisningen
Tags:
Billedkunst
Del blogindlæg:
Synes godt om: