Dansk dansk dansk!

Hvorfor ikke kombinere klassikeren 'Tro, håb og kærlighed' med Wikispaces og Audioboo eller lave billedanalyse af alverdens forsider med Kiosko. Check de nye dansk opgaver her!

 

 

Netop nu ligger en god håndfuld spritnye danskopgaver klar til jer, der har dansk i 7.-10. klasse.

 

 


Skønne fotofejl 

Hvornår har du sidst checket din mobiltelefon for skønne fotofejl? Lad eleverne bruge deres egne fejlfotos som grundlag for billedanalyse i dansk. Billederne og analysen inspirerer til digte eller små historier, som udgives på klassens egen blog.

Hurtigt frem til de gode kilder

Ville det ikke være rart, hvis de gode kilder kom helt automatisk? Det gør de med Scoop.it! I denne opgave samler eleverne inspiration og information til f.eks. projektopgaven.

Billedanalyse med Kiosko

Tænk hvis man kunne stille alverdens avisforsider op ved siden af hinanden og analysere ligheder og forskelle. Det kan man med Kiosko. Brug det digitale redskab til billedanalyse i dansk.
 

Når snerlen blomstrer 2.0

'Når snerlen blomstrer' er, sammen med filmen 'Tro, håb og kærlighed', klassiske værker i danskundervisningen. Denne opgave bruger digitale redskaber til at give et nyt bud på arbejdet med klassikeren.
 

Reklame og idéudvikling 2.0

Kan man opfinde en indkøbsvogn, der selv scanner varerne ved kassen? Eller en app til sin smartphone, der kan oversætte en hunds gøen? Lad elevernes unikke idéer og koncepter spire frem med Prezi og brug de sociale medier og 'guerilla marketing' til branding.
 

Se alle danskopgaver...

 

Har du et ønske eller en idé til et emne eller et klassisk værk, som du kunne tænke dig nye måder at arbejde med - så skriv til Birthe på Fremtidslaboratoriet.

 

30. november 2011    Undervisningen
Tags:
Dansk
Del blogindlæg:
Synes godt om: