Beautiful Mistakes

En tilfældighed eller fejltagelse kan i sidste ende vise sig at indeholde masser af muligheder. For Kellogg-brødrene blev en fejl startskuddet til en produktion af de cornflakes, der i dag er kendt over hele verden.

I temaet Beautiful Mistakes skal I selv lede efter flere heldige fejltagelser - i verdenshistorien og i jeres eget liv. Prøv også at bygge jeres egen elektromagnet, som H.C. Ørsted, ved en fejltagelse, opfandt.


Skønne fotofejl

Fag: Dansk Klassetrin: 7.-10. klasse Tidsforløb: 4 lektioner

Hvornår har du sidst checket din mobiltelefon for skønne fotofejl? Lad eleverne bruge deres egne fejlfotos som grundlag for billedanalyse i dansk. Billederne og analysen inspirerer til digte eller små historier, som udgives på klassens egen blog.

Se opgave

Bryd reglerne!

Fag: Idræt Klassetrin: 7.-10. klasse Tidsforløb: 4 lektioner

Bryd reglerne og leg med udvikling af nye regler og spil. I denne opgave skal eleverne skubbe og flytte grænserne for, hvad der kan lade sig gøre, og hvad man må i et spil.

Se opgave

Husk fejlen!

Fag: Matematik Klassetrin: 4.-6. klasse Tidsforløb: 2 lektioner

De matematiske discipliner er fyldt med regler og en masse at huske på. I denne opgave hjælper eleverne hinanden med at huske alle de typiske fejl - og hvordan det nu er, man gør det rigtigt.

Se opgave

Skriv et engelsk essay om skønne fejltagelser

Fag: Engelsk Klassetrin: 7.-10. klasse Tidsforløb: 6 lektioner

Essays er en klassisk genre, som egner sig godt til engelsk skriftlig fremstilling. Pust nyt liv i genren og kombinér det skriftlige arbejde med digitale redskaber. Lad eleverne researche, lave associationsøvelser, læse højt og blogge på engelsk.

Se opgave

Skriv et essay om skønne fejltagelser

Fag: Dansk Klassetrin: 7.-10. klasse Tidsforløb: 4 lektioner

Essays er en klassisk genre, som alle skoleelever skal arbejde med i dansk. Pust nyt liv i genren og kombinér det skriftlige arbejde med digitale redskaber. Lad eleverne researche, lave associationsøvelser og blogge.

Se opgave

Lav en elektromagnet

Fag: Fysik/kemi Klassetrin: 7.-10. klasse Tidsforløb: 2 lektioner

Elektromagnetismen blev opdaget ved et tilfælde i 1820 af H.C Ørsted. En ”beautiful mistake”, der kom til at danne grundlag for bl.a. telefonen. I denne opgave laver eleverne selv en elektromagnet og dokumenterer processen i en Prezi-præsentation.

Se opgave

Find flere Beautiful Mistakes

Fag: Dansk Klassetrin: 7.-10. klasse Tidsforløb: 2 lektioner

Viagra, der i dag er en millionforretning, blev faktisk udviklet ved en fejl i jagten på et hjertepræparat. Der arbejdes med research og præsentationer, når eleverne finder flere skønne fejl og præsenterer dem for hinanden.

Se opgave