FOOD

Vi bager brød derhjemme, som aldrig før og kan navnene på meltyper som fx kamut og emmer. Meltyper, som vores oldeforældre måske brugte, men som var gået i glemmebogen indtil nu. Og begreber som bæredygtighed og balance bliver sagt i vores køkkener og træder i stedet for madspild og det præfabrikerede. 

Alle disse nye food-tendenser har vi netop samlet i en række opgaver, der kan være til inspiration i faget hjemkundskab. God fornøjelse! Og finder du selv på nye opgaver, så giv os et praj på Fremtidslaboratoriets facebook-side. 


Klamme karklude

Fag: Madkundskab Klassetrin: 7.-10. klasse Tidsforløb: 4 lektioner

Vi bruger masser af penge på samtalekøkkener og kogebøger, men det står skidt til med hygiejnen i køkkenet. Tag kampen op med de klamme klude og lad eleverne i overbygningen lave OBS videoer til eleverne i de mindre klasser. Brug humor, gys eller noget helt tredje.

Se opgave

Cupcake Cirkus

Fag: Madkundskab Klassetrin: 7.-10. klasse Tidsforløb: 4 lektioner

Lav jeres eget Cupcake Cirkus i hjemkundskab. Eksperimentér med smag i klassen og find inspiration til nye kager på Pinterest. Måske kan I åbne jeres Cupcake Café til skolefesten i løbet af foråret?

Se opgave

Spis "ukrudtet"

Fag: Madkundskab Klassetrin: 7.-10. klasse Tidsforløb: 4 lektioner

Vi har i mange år overset naturens mange spiselige råvarer, der gror frit omkring os, men nu har de fået en hovedrolle i den danske gastronomi. Lad eleverne gå på jagt i "ukrudtet" og find nye råvarer til hjemkundskab.

Se opgave

Einstein i køkkenet

Fag: Madkundskab Klassetrin: 7.-10. klasse Tidsforløb: 4 lektioner

I Danmark er vi stolte af at have verdens bedste kok og restaurant. Disse resultater er ikke opnået ved at følge en kogebog slavisk, men ved at lege sig frem. Lad eleverne eksperimentere sig frem til nye retter.

Se opgave

Mad-O-Meter

Fag: Madkundskab Klassetrin: 7.-10. klasse Tidsforløb: 2 lektioner

Med FDB’s Mad-O-Meter får I opdaterede statistikker om spisevaner og indkøbsvaner over hele Danmark. Alle data er samlet i en lang række temaer. Gå på opdagelse i Mad-O-Meteret og bliv meget klogere på dig selv og forskelle i indkøbskurven.

Se opgave

Spis dit skrald

Fag: Madkundskab Klassetrin: 7.-10. klasse Tidsforløb: 4 lektioner

Hvert år smider hver dansker mere end 63 kg mad i skraldespanden og supermarkedet flere tons mad. Mad som sagtens kunne være spist. Lær eleverne om ansvarlighed og madspild i forbindelse kreativitet i hjemkundskab.

Se opgave